Winterbanden: handige tips voor veilig rijden - Onze selectie winterbanden 2017/2018

Onze selectie winterbanden 2017/2018

Winterbanden Gepubliceerd op 23/10/17 door Julien Taillandier

Hulp nodig bij het kiezen van winterbanden ? Om de beste keuze te maken, selecteerde rezulteo alvast enkele winterbanden voor de komende winter!

Top winterbanden 2017-2018 Onze selectie prestatievolle winterbanden - Foto credits © : Crédits photos - © fr.fotolia.com

De winterbanden die door ons worden aanbevolen zijn niet geschikt voor gebruik bij extreem of radicaal winterweer. Alle winterbanden in onze selectie zijn geschikt voor dagelijks gebruik en bieden goede prestaties bij alle winterse weersomstandigheden: droge weg, regen en sneeuw. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in de meest gangbare maten op de markt.

De volgorde is louter alfabetisch en niet gebaseerd op een indeling naar prestaties.

Bridgestone Blizzak LM001

Bridgestone Blizzak LM001Foto credits © : Bridgestone
Deze winterband is al enkele jaren op de markt, maar blijft een betrouwbaar en aan te raden product. Perfect geschikt voor een gemengd gebruik in de winter en in alle situaties.

Vergelijk prijzen van de Bridgestone Blizzak LM001 in mijn maat:

Bekijk onze test van de Bridgestone Blizzak LM001: 

 

Continental  WinterContact TS 860

De vorige versie van deze band, de TS850, was een referentie op de winterbandenmarkt. De TS860 heeft dus een uitstekende basis geërfd en heeft dan ook indrukwekkende technische prestaties. Een winterband die ons aangenaam wist te verrassen tijdens onze test en met recht vermeld wordt in onze selectie.

Vergelijk prijzen van de Continental Wintercontact TS860 in mijn maat:

Bekijk onze test van de Continental  WinterContact TS860:


Dunlop Winter Sport 5

Dunlop Winter Sport 5Foto credits © : Dunlop
Deze winterband biedt uitstekende prestaties voor sportieve en krachtige voertuigen. Een rubbercompound geïnspireerd op het autoracen, een lichtere structuur en een V-profiel maken dat deze band is opgewassen tegen zware mechanische lasten, ongeacht het type wegdek.

Vergelijk prijzen van de Dunlop Winter Sport 5 in mijn maat:

Meer over de Dunlop Winter Sport 5:

 

Goodyear Ultragrip 9

Pneu hiver Goodyear UltraGrip 9Foto credits © : Goodyear
De Ultragrip 9 werd ontwikkeld in het Luxemburgse innovatiecentrum van Goodyear en kenmerkt zich door uitmuntende prestaties, vooral wat betreft het comfort. Deze winterband is ook beschikbaar in een NCG versie (extra stevige winterband) om veilig de weg op te gaan bij extreem winterweer.

Vergelijk prijzen van de Goodyear Ultragrip 9 in mijn maat:

Meer over de Goodyear Ultragrip 9:

 

Michelin Alpin 5

Michelin Alpin 5Foto credits © : Michelin
De Alpin 5 kwam tijdens meerdere tests en vergelijkende onderzoeken als winnaar uit de bus. Deze winterband biedt voorbeeldige prestaties op sneeuw en is uiterst veelzijdig waardoor het een ware referentie binnen de winterbandensector is.

Vergelijk prijzen van de Michelin Alpin 5 in mijn maat:

Bekijk onze test van de Michelin Alpin 5:

 

Nokian WR D4

Nokian WR D4Foto credits © : Nokian
Het was ondenkbaar het merk Nokian niet in onze selectie winterbanden op te nemen. De Finse fabrikant is een specialist binnen dit segment en biedt een uitgebreide reeks winterbanden aan, waaronder de WR D4. Deze winterband is efficiënt op allerlei types ondergrond, zelfs natte wegen.

Vergelijk prijzen van de Nokian WR D4 in mijn maat:

Bekijk onze test van de Nokian WR D4:  

 

Pirelli Winter 210 Sottozero Serie 3

Pirelli Winter Sottozero 3Foto credits © : Pirelli
De specialist van sportieve zomerbanden biedt tevens een interessante winterreeks aan. De Sottozero is één van de paradepaardjes van het merk. Aantrekkelijke prestaties, vooral wat betreft wegligging op natte wegen.