Winterbanden: handige tips voor veilig rijden - Top van de beste vierseizoensbanden 2017/2018 - rezulteo

Onze selectie all season banden 2017/2018

Winterbanden Gepubliceerd op 5/10/17 door Julien Taillandier

Autobanden vervangen is een serieuze zaak. Om een verkeerde keuze te voorkomen, selecteerden wij de beste all season banden op de markt voor de jaren 2017 en 2018.

Top van de beste vierseizoensbanden 2017/2018 Onze selectie all season banden 2017/2018 - Foto credits © : Fotolia.com/rezulteo.com

De markt voor vierseizoenenbanden kenmerkt zich door een gestage groei. Dit type autobanden richt zich tot automobilisten die in wisselende situaties rijden en is aantrekkelijk veelzijdig.

Hoewel dit type banden tegen alle situaties opgewassen is, biedt het niet dezelfde prestaties als een winterband in de winter of een zomerband in de zomer! De keuze voor een all season band is dus voornamelijk een compromis. Een gewaarschuwd mens telt voor twee…

Onze selectie omvat autobanden die verkrijgbaar zijn in de meest gangbare maten en met uiteenlopende prijzen. De volgorde is louter alfabetisch en is niet gebaseerd op een indeling naar prestaties.

 

Firestone Multiseason

Firestone Multiseason, pneu 4 saisonsFoto credits © : Firestone
Deze band is hoofdzakelijk gericht op kleine maten en dus op compacte en stadsauto’s. Het is uitermate geschikt voor personen die in en rond de stad rijden en af en toe met sneeuw de weg op gaan.

Meer over deze band

Vergelijk prijzen van deze band in mijn maat

 

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, pneu toutes saisonsFoto credits © : Goodyear
Dit is ongetwijfeld één van de beste banden in dit segment. De Vector 4Seasons Gen-2 profiteert van de ervaring van Goodyear op het vlak van all seasonbanden en geeft daarom een uiterst geavanceerd resultaat.

Meer weten over deze band

Vergelijk prijzen van deze band in mijn maat

 

Michelin CrossClimate +

Deze vervanger van de CrossClimate biedt op sommige punten verbeteringen en is niet weg te denken uit het segment. Het biedt uitstekende prestaties op natte wegen, correcte grip op sneeuw en kenmerkt zich door een verlengde levensduur.

Vergelijk prijzen van deze band in mijn maat

 

Nokian Weatherproof

Nokian Weatherproof, pneu 4 saisonsFoto credits © : Nokian-rezulteo
Nokian is de onbetwistbare winterbandenspecialist. De Weatherproof heeft dan ook de winterprestaties in zijn aderen stromen. Het is uitstekend geschikt om af en toe sneeuw het hoofd te bieden en kan ook probleemloos alle overige situaties aan.

Meer weten over deze band

Vergelijk prijzen van deze band in mijn maat

Pirelli Cinturato All Season Plus

Een allround band die verkrijgbaar is in diameters van 14 t/m 17 inch. De band maakt gebruik van moderne technologieën zoals de Seal Inside die de band tegen lekken beschermt.

Vergelijk prijzen van deze band in mijn maat

 

Vredestein Quatrac 5

Vredestein Quatrac 5, pneu 4 saisonsFoto credits © : rezulteo-Vredestein
Vredestein is een fabrikant die al een aardige ervaring heeft opgebouwd op het gebied van all season banden. De Quatrac 5 is dus een veilige keuze en is over het algemeen verkrijgbaar tegen een redelijke prijs.

Vergelijk prijzen van deze band in mijn maat