Winterbanden: handige tips voor veilig rijden - Dunlop Winter Sport 5, een nieuwe sport winterband

Dunlop Winter Sport 5, een nieuwe sport winterband

Winterbanden Gepubliceerd op 15/12/15 door Julien Taillandier

De onlangs op de markt gebrachte Dunlop Winter Sport 5 heeft zich nu al kunnen onderscheiden door tijdens meerdere vergelijkingstests als winnaar uit de bus te komen. Een presentatie van deze nieuwe band die sinds enkele dagen verkrijgbaar is.

Dunlop Winter Sport 5 De Dunlop Winter Sport 5 op de proef gesteld onder een Audi TT - Foto credits © : Dunlop
  • 1e plaats tijdens de Auto Bild Performance test (225 40 R18), 
  • 1e plaats tijdens de Auto Bild SUV test (215 65 R16), 
  • 2e plaats tijdens de Auto Express test (225 45 R17) en 
  • 2e plaats tijdens de ACE test (205 50 R17). Kortom, de Dunlop Winter Sport 5 maakt een indrukwekkend debuut.

Dunlop Winter Sport 5 tijdens een test op besneeuwde wegenFoto credits © : Dunlop

Deze 5e versie, die de SP Winter Sport 4D vervangt, richt zich op automobilisten die een sterk dynamische winterband zoeken. De Dunlop SP Winter Response 2, die verkrijgbaar is in dezelfde maten als de Winter Sport 5, heeft daarentegen een neutralere positionering en vormt dus geen concurrentie. Kortom, de Sport 5 is bestemd voor krachtige en/of sportauto's en de Response 2 voor een klassiek gebruik onder gewone auto's.

Waarom is deze autoband prestatievoller?

Elke op de markt gebrachte autoband overtreft in principe zijn voorganger. De technologische ontwikkelingen maken het mogelijk de rubbercompounds te verbeteren en de technische grenzen te verleggen.

Ten opzichte van zijn voorganger onderging de Winter Sport 5 een tot in de puntjes verzorgde bewerking voor een aanzienlijke verbetering van bepaalde prestaties. De kernpunten:

- Het rolvlak heeft een groot aantal rubberblokken voor een vergroot contactoppervlak en dus verhoogde grip op natte en besneeuwde wegen. Er werd tevens aan de grip en de handling op sneeuw gewerkt via afgeschuinde centrale lamellen.

Rubberblokken van de Dunlop Winter Sport 5Foto credits © : Dunlop

- De autoband is voorzien van brede kanalen voor veiligheid op natte wegen (weerstand tegen aquaplaning) en het afvoeren van sneeuw.

Rolvlak van de Dunlop Winter Sport 5Foto credits © : Dunlop

- De rolweerstand werd verbeterd dankzij een lichtere structuur.

Structuur van de Dunlop Winter Sport 5Foto credits © : Dunlop

De Dunlop Winter Sport 5 is van nu af aan verkrijgbaar in de  maten van 15 t/m 19 inch. De verkrijgbare breedtes lopen van 195 t/m 245 mm met een hoogte/breedte verhouding van 40 tot 65. Bekijk de Belgische bandenverkopers die de Winter Sport 5 al op voorraad hebben en vergelijk eenvoudig de prijzen per aanbieder.