De Michelin CrossClimate band: de revolutie voor zowel zomer- als winterbanden

Kom alles te weten over de Michelin CrossClimate band

De CrossClimate band is de laatste innovatie van Michelin. Het is de eerste zomerband die officieel is toegestaan voor gebruik in de winter (3PMSF).

Michelin CrossClimate autoband

De Michelin CrossClimate autoband in cijfers

  • 7: het aantal landen waar de band al is getest (Canada, Duitsland, Finland, Frankrijk, Polen, Spanje en Zweden).
  • 36: het aantal maanden tussen het ontwerpen van de band en de presentatie van de Michelin CrossClimate, op 2 maart 2015. De ontwikkeling duurde slechts 3 jaar, terwijl dit normaal gesproken 4 jaar en 8 maanden in beslag neemt (1,5 keer zo snel).
  • 70: het verschil in aantal graden Celsius tijdens de testen. Het temperatuurbereik liep uiteen van -30 °C tot +40 °C.
  • 150: het aantal experts dat betrokken was bij de ontwikkeling, bij de testen, bij de industrialisering en bij de daadwerkelijke fabricage.
  • > 1.000: het aantal laboratoriumtesten dat is uitgevoerd op het materiaal, de vorm en de structuur.
  • 5 miljoen: het aantal kilometers afgelegd tijdens testen gericht op de dynamiek, de slijtage en het uithoudingsvermogen. Deze afstand is gelijk aan 125x de omtrek van de aarde.

Profiel Michelin CrossClimate autoband

De strategie van het design van de Michelin CrossClimate

Om deze innovatieve band te kunnen ontwerpen en de ontwikkeling te optimaliseren, heeft Michelin het gedrag van automobilisten onderzocht.

Bewustzijn

Onverwachte weersveranderingen, regen, sneeuw en temperatuurdalingen maken deel uit van het dagelijks leven van een automobilist. De hedendaagse oplossingen of de aangenomen houding voldoen niet volledig. Het onderzoek van Michelin voor de Michelin CrossClimate band leert ons:

  • Het aantal automobilisten dat hun winterbanden het hele jaar door gebruikt varieert tussen de 3% in Duitland en 7% in Frankrijk. Dit heeft een impact op het remmen op droog wegdek, vooral tijdens warme dagen. Daarnaast heeft het blijven doorrijden op winterbanden in de zomer een negatief effect op het brandstofverbruik
  • De seizoensgebonden bandenwissel is een beperking voor 4 van de 10 Europese bestuurders. Het moment van het verwisselen van de banden wordt regelmatig vooruit geschoven. (Bron: Ipsos - Aankoopgedrag winterbanden 2014/2015).
  • 65% van de Europese bestuurders houden hun zomerbanden het gehele jaar gemonteerd onder de auto, wat een risico op de veiligheid vormt tijdens koud weer en tijdens rijden op sneeuw en ijs. Daar waar in Duitsland deze cijfers een stuk lager liggen: door wetgeving tijdens winterse omstandigheden ligt dit aantal op 20%, kent Frankijk een percentage van 76% van de bestuurders die hun zomerbanden het hele jaar door gebruiken. (Bron: GFK - Studie Europees consumentengerag - 2014).

Innoveren

De innovatie van deze nieuwe Michelin band maakt een verbinding mogelijk tussen het consumentengebruik en geavanceerde technologieën. € 640.000.000,- wordt jaarlijks geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Michelin voert 75.000 testen uit met bestuurders van over de hele wereld en ondervragen 11.000 personen over de aankoop van hun autobanden.


Prijzen Michelin Crossclimate

Michelin CrossClimate op rezulteo

Ontdek de karakteristieke eigenschappen van de Michelin CrossClimate op de product pagina van rezulteo.
Vergelijk de prijzen van de Michelin CrossClimate.
Ontdek de Michelin CrossClimate test van onze journalist Julien