Winterbanden, prijzen vergelijken van winterbanden voor personenwagens en 4x4's, vergelijken winterbanden, alle verkopers van winterbanden.
Vooraan
VERGELIJK 
Seizoen

Seizoen

Het wordt aangeraden banden te kiezen in functie van het seizoen, de temperatuur en het soort ondergrond :
  • Zomer : deze banden leveren u alle prestaties vanaf een temperatuur boven de 7°C
  • Winter en sneeuw : zij worden aanbevolen wanneer de temperatuur onder de 7°C zakt. De groeven van deze banden bevorderen de afvoer van sneeuw om maximale grip te blijven bieden.

Bandenmerken

rezulteo heeft de merken onderverdeeld in 3 categorieën
  • Premium merken : Merken waarvan de meeste producten hoge prestaties bieden op alle criteria : veiligheid, comfort en milieu. Deze merken worden gekozen door autofabrikanten om hun wagens standaard mee uit te rusten. Ze investeren massaal in onderzoek en ontwikkeling om u steeds producten van hoge kwaliteit te kunnen aanbieden.
  • B-merken: Merken waarvan de producten over het algemeen net iets minder goed presteren op de verschillende criteria. Deze banden bieden minderwaardige prestaties dan de premium merken.
  • Overige merken: Merken die zich richten op de prijs, de prestaties zijn inferieur.

Autofabrikanten

Sommige fabrikanten hebben in het bijzonder gelet op de ontwikkeling van een bepaald bandentype. Een markering (N, MO, *, enz.) die te vinden is op de zijwand van de band geeft aan dat deze band ontwikkeld is voor een bepaald merk van wagens (Porsche, BMW, Mercedes, enz.)

RunFlat-banden

Met RunFlat banden kunt u enkele kilometers blijven doorrijden, in geval van een lekke band. Deze banden hebben vaak specifieke velgen nodig en kunnen enkel gemonteerd worden bij auto's die hiervoor geschikt zijn.

Staggered wheels

Een of meerdere maten van staggered wheels zijn beschikbaar voor uw wagen

Winterbanden per voertuig

Vergelijken van sneeuw- en winterbanden

Het kiezen van winterbanden kan een ingewikkelde aangelegenheid zijn. Extra stevige winterbanden, alpine banden, sneeuwbanden, aysmmetrisch profiel, directioneel... U raakt gemakkelijk het spoor bijster.

Onze vergelijking van winterbanden kan u helpen in uw keuze van een autoband die past bij uw voertuig (sedan, 4x4, bestelwagen...), maar ook bij uw behoeften. Op onze website vindt u alle benodigde informatie relatief aan het juiste gebruik van banden in winterse omstandigheden: bandenspanning, rij advies en niet te vergeten het correct opslaan van banden.

Bekijk onze wintergidsen