Bandenlabel op rezulteo - De actualiteiten binnen de rubriek : Bandenlabel

Bandenlabel

 • Verkoopverbod voor de banden met laagste score op het Europese bandenlabel

  Gepubliceerd op 10/05/17 door Yannick O'Conor

  Vanaf 1 mei 2017 mogen autobanden die een G voor rolweerstand en een F voor remmen op natte wegen op het Europese bandenlabel scoren niet meer verkocht worden.
  Lees meer

   
 • Slechts 8% van de automobilisten kent de drie criteria van het bandenlabel

  Gepubliceerd op 18/11/13 door Harry

  Het bandenlabel is tegenwoordig verplicht in Europa. Echter vragen wij ons af of de Europese consumenten tijdens het kopen van banden rekening houdt met deze vernieuwing. Binnen een nieuw onderzoek van Rezulteo, uitgevoerd in samenwerking met Ipsos, kunnen we waarnemen dat dit label beter bekend is dan voorheen, maar dat het nog niet doorslaggevend is bij de aankoop. Het zijn vooral de prijs en het advies van de bandenspecialist die de keuze van de consument beïnvloeden.
  Lees meer

   
 • Bandenlabels buiten Europa

  Gepubliceerd op 30/11/12 door Julien T

  Tot nu toe hebben uitsluitend Japan en Korea voor bandenlabels gekozen. Maar overige landen, zoals de Verenigde Staten of Brazilië, zullen weldra ook een label instellen. Criteria, categorieën, labels: een overzicht van de diverse regelgevingen.
  Lees meer

   
 • 80% van de automobilisten voorstander van het bandenlabel

  Gepubliceerd op 30/10/12 door Julien T

  Op enkele dagen voor het in werking treden van het Europese bandenlabel, heeft Rezulteo, samen met het onderzoeksinstituut Ipsos, een enquête gehouden in 5 Europese landen om de verwachtingen van de consument bij hun bandenkeuze te doorgronden. De hoofdconclusie van het onderzoek: hoewel het initiatief nog vrijwel onbekend is, hebben de Europese consumenten enthousiast op het bandenlabel gereageerd. Alle ondervraagde personen wensen tijdens hun bandenkeuze beter geïnformeerd en geadviseerd te worden.
  Lees meer

   
 • Invoering van het bandenlabel

  Gepubliceerd op 2/10/12 door Julien T

  De eerste banden met labels doen hun intrede binnen de distributiekanalen en zullen weldra in de winkel liggen. Op internet beginnen de bandenverkoop sites ook de prestatielabels op hun productinformatiebladen weer te geven. Ze bereiden zich voor de vragen te beantwoorden die de automobilisten ongetwijfeld gaan stellen.
  Lees meer

   
 • Dunlop onthult een sportieve AA band

  Gepubliceerd op 2/10/12 door Julien T

  Dunlop heeft, net als de overige fabrikanten, gebruikgemaakt van de Internationale Bandenbeurs te Essen om de BluResponse AA te onthullen, een high-performance band die volgens de bandenlabel criteria een AA scoort. Deze dient als basis voor de ontwikkeling van banden die sportiviteit, veiligheid en een laag brandstofverbruik zullen combineren.
  Lees meer

   
 • Goodyear presenteert zijn AA conceptband

  Gepubliceerd op 2/10/12 door Julien T

  Goodyear zet zich in voor het promoten van het Europese Bandenlabel en heeft onlangs een AA conceptband gepresenteerd, ofwel een band met de hoogst mogelijk score die verkregen kan worden tijdens de prestatietests. De EfficientGrip AA, uit de op brandstofbesparingen gerichte reeks, dient als basis voor het ontwikkelen van banden die veiligheid en brandstofbesparingen combineren.
  Lees meer

   
 • 2.500 km op één tank: een nieuw zuinigheidsrecord voor Ford en Continental

  Gepubliceerd op 24/07/12 door Julien T

  Knut Wilthil en Henrik Borchgrevink, twee Noorse coureurs, hebben het record van de grootste afstand zonder tankstop verbroken. In twee dagen tijd, hebben ze meer dan 2.500 km afgelegd met een Ford Mondeo 1.6 TDCi ECOnetic uitgerust met Continental banden van de reeks ContiEcoContact 5. Een succes dat perfect aansluit op de weldra verplichte prestatielabels voor banden, met name op het gebied van de rolweerstand en de bijdrage aan brandstofbesparingen.
  Lees meer

   
 • Weldra een EU-prestatielabel voor banden

  Gepubliceerd op 29/05/12 door Julien T

  Vanaf november 2012 moeten alle verkochte banden vergezeld worden van een informatielabel over de prestaties. De geselecteerde criteria: veiligheid, brandstofverbruik en geluidsniveau. Een gunstig vooruitzicht voor groene banden.
  Lees meer

   
 • De eerste etiketten vanaf juni 2012

  Gepubliceerd op 29/05/12 door Julien T

  de EC zal de regels van etikettering gaan verduidelijken

  In 2012 wordt het EU-label voor banden ingevoerd. Dit etiket is pas vanaf november verplicht, maar de fabrikanten en verdelers kunnen het vanaf juni invoeren.
  Lees meer