Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Yokohama onthult nieuwe autoband binnen de Geolandar reeks

Yokohama Geolandar M/T G003 : all terrain, van de technologie tot de look

Nieuwe banden Gepubliceerd op 14/03/18 door Yannick O'Conor

Yokohama heeft tijdens het internationale Autosalon van Genève de nieuwkomer binnen het bandenaanbod voor SUV's en pick-ups gepresenteerd, de Geolandar M/T G003.

Yokohama Geolandar M/T G003 De Geolandar M/T G003 is reeds verkrijgbaar in de VS en komt dit voorjaar ook in Europa op de markt. - Foto credits © : Yokohama

Een agressief profiel geschikt voor elk type terrein

De Geolandar M/T G003 is sinds juli 2017 verkrijgbaar in de Verenigde Staten en maakt nu zijn debuut in Europa op het internationale Autosalon van Genève. Deze all terrain band is bestemd voor middelgrote en grote SUV's en pick-ups. De nieuwe autoband zou voortreffelijke prestaties bieden aan liefhebbers van extreem rijplezier op onverharde of grindpaden, rotsachtige bodems en zelfs in de modder.

De Geolandar M/T G003 is volgens Yokohama uiterst prestatievol in alle omstandigheden dankzij talloze nieuwigheden ten opzichte van zijn voorgangers. Voor de ontwikkeling van deze nieuwe band hield de bandenfabrikant rekening met feedback van gebruikers die werd vergaard tijdens grote off-road meetings overal ter wereld. 

Yokohama Geolandar M/T G003Foto credits © : rezulteo

Het ontwerp van het rolvlak met brede en diepe groeven beperkt het rolgeluid in de modder en op rotsachtige bodems en "graaft" zich in de bodem in voor verhoogde tractie. De kleine lamellen op de blokken verbeteren de grip op natte en verharde wegen.

Op de bodem van het profiel is een specifieke bescherming aangebracht tegen steentjes en modder om te voorkomen dat het rubber beschadigd raakt. Volgens Yokohama verhoogt dit de levensduur en maakt het tevens een verhoogde grip mogelijk van de Geolandar M/T G003.

De zijwanden zijn versterkt om scheuren en insnijdingen te voorkomen en een nieuw contactvlak te bieden in dikke modderlagen. Deze versterkte zijwanden geven de band een echte off-road look, maar zorgen volgens Yokohama ook voor een aanzienlijke verhoging van de grip.

Op de weg biedt de Yokohama Geolandar M/T G003 een stil en comfortabel rijgedrag dat te vergelijken is met zijn.

 

Beschikbaarheid

De Yokohama Geolandar M/TG003 is vanaf de lente van dit jaar verkrijgbaar in 23 maten voor velgdiameters van 15 t/m 20 inch.