Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Yokohama lanceert in Genève zijn all season band BluEarth-4S AW21

Yokohama gaat de all season markt op met de BluEarth-4S AW21

Nieuwe banden Gepubliceerd op 13/03/18 door Yannick O'Conor

Yokohama heeft tijdens de internationale Autosalon van Genève zijn eerste model all season banden voor de Europese markt gepresenteerd: de BluEarth-4S AW21.

Yokohama_Bluearth4S De all season band Yokohama BluEarth 4S AW21 is bestemd voor een gebruik het hele jaar door - Foto credits © : Yokohama

Een nieuwe band binnen het all season aanbod

Yokohama was één van de weinige bandenfabrikanten die nog geen all season banden op de Europese markt aanbood. Maar dit werd tijdens de internationale Autosalon van Genève rechtgezet met de presentatie van de nieuwe BluEarth-4S AW21 band. Deze band is bestemd voor automobilisten die voornamelijk in de stad en zelden bij koud weer of op sneeuw rijden. Het biedt evenwichtige prestaties ongeacht het seizoen of het weer.

Yokohama_BluEarth4S_GenèveFoto credits © : Yokohama

Een wintertechnologie voor prestaties gedurende het hele jaar

Hoewel het de prestaties van een zomer- en winterband  combineert, is de Yokohama BluEarth-4S AW21 tevens uitgerust met de laatste wintertechnologieën van de Japanse fabrikant. De combinatie van verschillende groeven in horizontale en  V-vorm biedt hoogwaardige prestaties op natte, beijzelde of besneeuwde wegen.

Dit wordt ondersteund door dezelfde koudebestendige rubbercompound als die van de Yokohama Wdrive V905- met silicaat en polymeer. De band verkreeg dan ook het “Snowflake Mark”, een bewijs van de wintercapaciteiten, dat toegekend wordt door de American Society for Testing and Materials (ASTM), één van de grootste normalisatie-instituten ter wereld.

Wat betreft de zomerprestaties, beschikt de BluEarth 4S AW21 over een nieuw rolvlakontwerp, ontwikkeld om het contactvlak met de weg te vergroten. Een eigenschap dat het in staat stelt efficiënter te zijn op droge wegen en een langere levensduur te hebben. De all season band van Yokohama is tevens tamelijk breed door onder andere de schouderblokken met talloze lamellen die, volgens de fabrikant, garant staan voor  optimale prestaties op droge wegen.

 

Beschikbaarheid

De Yokohama BluEarth 4S AW21 is vanaf de herfst van dit jaar verkrijgbaar in 30 maten voor velgdiameters van 14 t/m 19 inch. De Japanse fabrikant heeft nu al voorzien het aanbod uit te breiden met andere maten.