Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Vector 4Seasons Gen-2, de nieuwe all season band van Goodyear

Vector 4Seasons Gen-2, de nieuwe all season band van Goodyear

Nieuwe banden Gepubliceerd op 5/10/15 door Julien Taillandier

Als deze bandenfabrikant, die zichzelf de uitvinder van de all season band noemt, een nieuwe band binnen dit segment uitbrengt, zijn de verwachtingen uiteraard uiterst hoog. De Vector 4Seasons Gen-2 zal ongetwijfeld niet teleurstellen en op papier lijkt het de toekomstige referentie van deze categorie te worden.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, de nieuwe all season band Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, de toekomstige all season referentie? - Foto credits © : Goodyear

Bij het ontwerpen van de Gen-2, wenste Goodyear volledig aan de verwachtingen van de consument te voldoen. De fabrikant heeft hiertoe een uiterst veelzijdige band ontwikkeld die zijn imago eer aan doet en probleemloos in alle seizoenen de weg op kan gaan

 

Bewezen wintercapaciteiten 

Net als zijn grootste concurrent, de Michelin CrossClimate, voldoet de Vector 4Seasons Gen-2 aan het 3PMSF keurmerk. De enige certificatie die de daadwerkelijke wintercapaciteiten van een band bevestigen.

Dit betekent in feite dat de autoband geschikt is om af en toe op sneeuw te rijden en het mogelijk maakt te beschikken over voldoende tractie en remkracht. De autoband kan echter niet rivaliseren met een echte winterband in de winter, noch met een zomerband... in de zomer. We moeten in gedachten houden dat een all season band erop gericht is een compromis te bieden en dat het onmogelijk is om op alle vlakken de beste prestatie te krijgen.

Dit is precies waar Goodyear naar gestreefd heeft: een in alle situaties veilige autoband  geschikt voor automobilisten die in streken met wisselende weersomstandigheden rijden.

Een eerste test 

Deze prestaties werden bevestigd door de recente overwinning tijdens de test van Autobild (195 65 R15 91H) waar ook de Michelin CrossClimate (2e plaats) en de Pirelli Cinturato All season (3e plaats) aan meededen. 

Goodyear Vector 4seasons Gen2, prestatie op natte wegenFoto credits © : Goodyear

Verkrijgbare maten

Deze nieuwe band is van nu af aan verkrijgbaar in de maten van 13 t/m 19 inch. De nieuwe Goodyear band is bestemd voor stadsauto's, middelgrote sedans en SUV's.