Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Uniroyal RainSport 3: de test

Uniroyal RainSport 3: de test

Nieuwe banden Gepubliceerd op 12/05/14 door Julian

Om de RainSport 3 te testen, heeft de fabrikant Uniroyal ons uitgenodigd op het circuit van Valencia, in Spanje. Een initiatief erop gericht om de genodigden de homogeniteit van deze nieuwe autoband te bewijzen.

Uniroyal RainSport 3 MiniCooper op circuit De fabrikant Uniroyal heeft ons uitgenodigd op het circuit van Valencia in Spanje, om zijn nieuwe autoband RainSport 3 te testen - Foto credits © : rezulteo

Achter het stuur van een Mini JWC Challenge

We konden kiezen uit diverse workshops. De eerste test betrof het rijden over een kartingpiste achter het stuur van echte raceauto’s: de Mini John Cooper Works Challenge.

Het uiterst bochtige circuit telt meerdere haarspeldbochten en overige bochten die uiteenlopende draaihoeken vereisen.

Het agressieve en dynamische profiel van de auto’s, het schurende wegdek en het uiterst technische traject maken het de banden extra zwaar. In deze, voor een personenautoband uiterst (te?) veeleisende omstandigheden, houdt de RainSport 3 goed stand. De autoband geeft over het geheel genomen een positieve feeling en een veilig gevoel, zelfs al is hij niet ontworpen voor de trackdays.

 

Op circuit

Om een idee te krijgen over het potentieel van deze autoband in reële omstandigheden, heeft Uniroyal ons voorgesteld om het circuit van Valencia te gebruiken in een specifieke opstelling.

Het circuit werd namelijk verdeeld in elkaar afwisselende droge en natte zones.

In deze omstandigheden boekt de RainSport 3 verbluffende resultaten. De autoband biedt uitmuntend rijgedrag in de droge zones, hoewel het niet even precies is als een ContiSportContact 5, en kenmerkt zich door uitzonderlijke prestaties.

De band is precies en heeft een regelmatige bestendigheid op alle voertuigen die tijdens de test gebruikt werden (Golf 7 GTiSeat Leon TFSi 180 pk , Mercedes GLA enz...).

Uniroyal RainSport 3 test op circuitFoto credits © : rezulteo

Vervolgens werd er halsreikend uitgekeken naar de prestaties van de RainSport 3 in de natte zones, en de band stelde zeker niet teleur.

De efficiëntie van de autoband is indrukwekkend. Ondanks het hoge waterniveau, voert de autoband het water eenvoudig af en zorgt voor een geruststellende stabiliteit. Het nemen van bochten is precies en zelfs bij pittig rijgedrag speelt de autoband probleemloos zijn rol door de onder- en oversturing te beperken.

 

Conclusie

Volgens Uniroyal overtreft de RainSport 3 zijn voorganger en heeft het een 8% kortere remweg op natte wegen. Daarnaast biedt het een betere wegligging en een verhoogd kilometerrendement. Hoewel wij deze verbeteringen niet hebben kunnen testen, konden wij het hoge veiligheidsniveau en de homogeniteit van deze autoband vaststellen die absoluut een vaste waarde is binnen dit segment.

 

 

<< Uniroyal RainSport 3: de comeback van de regenband