Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Uniroyal RainSport 3: de comeback van de regenband

Uniroyal RainSport 3: de comeback van de regenband

Nieuwe banden Gepubliceerd op 12/05/14 door Julian

Voor de presentatie van zijn nieuwe RainSport 3, had de fabrikant Uniroyal ons uitgenodigd in een aquarium.Een gerechtvaardigde keuze gezien de technologie van deze autoband die direct op een haaienhuid geïnspireerd is.

Uniroyal RainSport 3, een op haaien geïnspireerde autoband Uniroyal RainSport 3, een autoband met een op haaien geïnspireerde technologie - Foto credits © : Uniroyal

Voor de lancering van de meest extreme band van zijn reeks, had de fabrikant Uniroyal ons uitgenodigd in Valencia in Spanje, één van de warmste streken van Europa. Een paradox voor een fabrikant die zegt de uitvinder van dé regenband te zijn. De keuze wordt echter duidelijker tijdens de in een aquarium georganiseerde persconferentie waar we oog in oog konden staan met haaien. De ontmoeting met deze zeeroofdieren had tot doel een link te leggen met de voor dit product gebruikte technologie. 

 

Een agressief profiel

Uniroyal RainSport 3 in de regen Foto credits © : Uniroyal
De autoband Uniroyal RainSport 3 biedt optimale prestaties op natte wegen. Het asymmetrische rolvlak weerspiegelt duidelijk het doel van deze band: optimale afvoer van grote hoeveelheden water en een uitstekende weerstand tegen aquaplaning. Daarnaast is de autoband uitgerust met drainerende lamellen die het profiel doorkruisen en talloze randen vormen.

De RainSport 3 is echter niet unidimensioneel en beperkt zich niet tot uitmuntend rijgedrag op natte wegen. Het streeft ernaar ware dynamische prestaties en een sportieve feeling te bieden, zoals blijkt uit de stijve rubberblokken op de schouders. 

 

De Shark Skin Technology (SST) technologie

Uniroyal RainSport 3 en de SST technologieFoto credits © : Uniroyal
Uniroyal, die zich voordoet als de uitvinder van de regenband, bereikt met de RainSport 3 een mijlpaal binnen zijn bedrijfsgeschiedenis, een autoband waarvan de waterafvoertechnologie direct op de huid van haaien geïnspireerd is. Een oplossing die reeds bestaat binnen de zwemsport met de vermaarde supersnelle zwempakken van Speedo die niet meer tijdens wedstrijden gebruikt mogen worden vanwege het te grote voordeel voor de dragers ervan.

De Shark Skin Technology bestaat uit een bewerkte coating op de groeven in het rolvlak van de autoband. Deze technologie is erop gericht de waterafvoer te bevorderen door de onderbrekingen van de waterstroom te beperken. Deze autoband is zelfs bekroond met de IF product design award 2014.

 

Beschikbare banden

Uniroyal RainSport 3Foto credits © : Uniroyal

De autoband Uniroyal RainSport 3 is verkrijgbaar in 106 verschillende maten, van 14 t/m 21 inch, met 13 speciale SUV modellen.

 

 

 

 

Uniroyal RainSport 3: de test >>