Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Uniroyal MS Plus 77, geoptimaliseerd voor het rijden op natte wegen

Uniroyal MS Plus 77, geoptimaliseerd voor het rijden op natte wegen

Nieuwe banden Gepubliceerd op 31/10/13 door Julian

Uniroyal bereidt zich voor op het winterseizoen door een nieuwe band te presenteren die, naar vermeld, uitstekende prestaties biedt bij barre weersomstandigheden. De MS Plus 77 zal verkrijgbaar zijn in een groot aantal maten.

 Uniroyal MS Plus 77 De autoband Uniroyal MS Plus 77 biedt interessante prestaties voor het rijden bij extreem winterweer - Foto credits © : Uniroyal

Een autoband die van regen houdt

De MS Plus 77 vervangt de MS Plus 66 binnen de winterbanden reeks van Uniroyal. De bandenfabrikant kondigt verbeteringen aan ten opzichte van zijn voorganger, met name van enkele uiterst belangrijke criteria voor het rijden in de winter. Deze nieuwe MS Plus 77 biedt ongekende prestaties op natte wegen en is bijvoorbeeld in staat zo’n 25 liter water per seconde af te voeren op een snelheid van 80 km/h. Om u een idee te geven; hiermee zou u in slechts 6 seconden een bad kunnen vullen. Deze capaciteit is te danken aan een nieuw bandprofiel gericht op de waterafvoer en het voorkomen van aquaplaning. Dankzij de grote stijve schouderblokken kenmerkt de autoband zich door uitstekend gecontroleerd en constant rijgedrag, zelfs op wegen in slechte staat. Het risico op aquaplaning werd met vijf procent verlaagd en de remafstanden op natte wegen werden met twee procent teruggedrongen.

 

Verbeterd rijgedrag op sneeuw en ijzel.

Het nieuwe lamellenontwerp maakt het mogelijk het tractieniveau op sneeuw en ijs te verhogen. De over de autoband verdeelde spreiders houden de lamellen open om zo snel de dunne waterfilm op ijzel te doorbreken en optimale handling op dit soort terreinen, alsmede op sneeuw, te behouden. 

Uniroyal MS Plus 77 op sneeuwFoto credits © : Uniroyal

52 verkrijgbare maten

De nieuwe MS Plus 77 beslaat een breed marktsegment; Uniroyal heeft een

uitgebreide reeks gepland met 52 verschillende maten, met banden die gehomologeerd zijn voor maximale snelheden tussen 190 en 240 km/h.

Binnen deze 52 maten zijn er 46 maten bestemd voor velgen met diameters van 15 tot 18 inch en zes andere voor velgen van SUV’s tussen 16 en 18 inch. Of het nu compacte auto’s of crossovers betreft, deze nieuwe autoband dekt een breed assortiment voertuigen.