Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Nokian WR SUV 4, de nieuwe hightech winterband

Nokian kondigt lancering aan van WR SUV 4 als aanvulling op winterbandenreeks

Nieuwe banden Gepubliceerd op 18/01/18 door Yannick O'Conor

De Finse bandenfabrikant Nokian heeft de lancering van de nieuwe WR SUV4 winterband aangekondigd voor Europa. Daarnaast zijn er drie nieuwe banden voorzien voor Scandinavië, Rusland en Noord-Amerika.

nokian-wr-suv-4 Nokian zal een nieuwe winterband op de markt brengen voor het komende seizoen. - Foto credits © : Nokian-rezulteo

Nieuwe winterband voor Centraal-Europa

De Nokian WR SUV 4 is de opvolger van de WR SUV 3 die al een tijdje op de markt is. De Finse winterbandenspecialist heeft de band speciaal ontwikkeld voor sportauto’s en het winterweer in Centraal-Europa. Volgens Nokian biedt de uitmuntende handling veilig en onbezorgd rijgedrag, zelfs op hoge snelheid. De band zal beschikbaar zijn vanaf de komende lente.

 

Drie nieuwe banden voor Scandinavië, Rusland en Noord-Amerika

 

Naast de winterband WR SUV 4, die tevens verkrijgbaar zal zijn aan de andere kant van de oceaan, brengt het merk drie andere nieuwe banden uit bestemd voor de strenge winters van Noord-Europa, Rusland en Noord-Amerika.

De Hakkapeliitta R3 en Hakkapeliitta R3 SUV, beiden winterbanden zonder spijkers, vormen een aanvulling op winterreeksen die verkrijgbaar zijn in deze landen. Volgens Nokian bieden ze comfortabel, veilig en ecologisch rijgedrag dankzij een combinatie van speerpunttechnologieën en de knowhow van de fabrikant.

De Nokian WR G4 zal ten slotte de all season band WR G3 in Noord-Amerika vervangen. Volgens de Finse fabrikant biedt deze band voor personenauto’s optimale veiligheid in alle rijsituaties dankzij de evenwichtige wegligging en de efficiënte handling.