Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Nexen Winguard Sport 2: efficiënte band bij winterweer

Nexen Winguard Sport 2: efficiënte band bij winterweer

Nieuwe banden Gepubliceerd op 5/10/17 door Yannick O'Conor

De nieuwe Winguard Sport 2 is een winterband die volgens Nexen evenwichtige prestaties levert bij alle winterse weersomstandigheden voor veeleisende voertuigen en automobilisten.

Nexen Winguard Sport 2, winterband De Nexen Winguard Sport 2 is een winterband met evenwichtige prestaties. - Foto credits © : Nexen

Evenwichtige prestaties in alle winterse situaties

Evenwichtige prestaties is het streefdoel van Nexen met de Winguard Sport 2, bestemd voor luxe en sportauto’s. De Koreaanse fabrikant wil met deze nieuwe ultra high performance band een product aanbieden met uitstekende prestaties op zowel droge, natte, besneeuwde als beijzelde wegen. Dit is minder eenvoudig dan het lijkt, aangezien deze diverse rijsituaties uiteenlopende bandenprestaties vereisen.

Betere prestaties dan zijn voorganger

De talloze verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de Nexen Winguard Sport, werden mogelijk gemaakt door enkele toonaangevende innovaties.

Zo stelt de rubbercompound met hoog silica gehalte de Winguard Sport 2 in staat betere prestaties te leveren op natte wegen. Zelfs op lage temperaturen blijft het polymeer van de compound soepel zodanig dat het ook op sneeuw en ijs goed blijft presteren.

Ook het V-vormige profiel van het rolvlak werd aangepast om het water sneller en beter te kunnen afvoeren en zo het risico op aquaplaning te beperken. De zigzag- en kringgroeven aan beide zijden van de middenrib verhogen de grip van de autoband op sneeuw.

Daarnaast werd ook de ‘3D Winter Kerf’ technologie van Nexen gebruikt in de nieuwe versie van de band. Een gekartelde structuur in de groeven houden de rubberblokken stijf op droge wegen.

Het soepel rijgedrag van de Winguard Sport 2 op sneeuw en natte wegen is volgens Nexen te danken aan de lamellen op de schouderblokken. Deze zorgen voor een verhoogde zijwaartse kracht en dus voor een stabieler rijgedrag op gladde wegen.

De Nexen Winguard Sport 2 is ook voorzien van het sneeuwvlokjessymbool (3PMSF) wat de uitstekende winterprestaties bevestigt.

Beschikbaarheid

De Nexen Winguard Sport 2 is nu reeds verkrijgbaar in 26 maten voor velgdiameters van 17 t/m 19 inch.