Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - De Michelin Agilis CrossClimate, een nieuwe band voor bestelbusjes

Michelin CrossClimate: de reeks breidt zich uit met de Agilis

Nieuwe banden Gepubliceerd op 27/02/18 door Yannick O'Conor

Michelin heeft de uitbreiding van de CrossClimate reeks aangekondigd met het lanceren van de Agilis CrossClimate voor bedrijfsauto's en bestelbusjes.

Michelin CrossClimate Agilis De Michelin Agilis CrossClimate is bestemd voor lichte bedrijfswagens en overige bestelbusjes - Foto credits © : Michelin

Een CrossClimate band geschikt voor bestelbusjes en bedrijfsauto's

Leveringen op kleine afstanden kennen een sterke groei, net als het segment van kleine bestelwagens. Michelin brengt dan ook een band voor lichte bedrijfswagens uit die geschikt is voor alle weersomstandigheden. De Agilis CrossClimate, nieuwkomer binnen de uiterst populaire CrossClimate reeks, is het resultaat van vijf jaar onderzoek onder consumenten in Europa en Turkije. Welke doelstelling wil Michelin bereiken met de Agilis? Een band produceren met een lange levensduur die uitmuntende grip en betrouwbaarheid biedt ongeacht het weer of het type wegdek.

 

Een innoverende technologie gebaseerd op de knowhow van Michelin

Michelin heeft bij de ontwikkeling van de Agilis CrossClimate niets aan zijn succesformule veranderd. Deze band, die is gebaseerd op het model van zijn neef voor personenauto's, de CrossClimate +, is verkozen tot beste all season band door AutoExpress en AutoBild. Ook de Agilis-versie gebruikt het voor deze reeks kenmerkende rolvlakontwerp in V-vorm.

Michelin Agilis CrossClimate Foto credits © : Michelin

De Agilis onderscheidt zich echter van de andere banden door een nieuwe rubbercompound op basis van drie synthetische elastomeren die reageren op de weersomstandigheden. Op lage temperatuur heeft de "winter" compound de overhand. Bij geringe grip maakt de compound voor "natte wegen" zich sterk. De compound voor "droge wegen" stapt in bij warm en droog weer.

De Agilis CrossClimate heeft daarnaast een nieuwe rolvlakstructuur. Een combinatie van hightech blokken en zelfblokkerende 3D lamellen die, volgens Michelin, de grip verhogen. En aangezien de Franse bandenfabrikant een fervent voorstander is van duurzaamheid, voorziet hij een profieldiepte van 9,2 mm op deze nieuwe band. Een nieuwe slijtindicator geeft nauwkeurig de resterende rubberdikte aan, van het niveau 0 (wettelijke slijtgrens van 1,6 mm) tot 7,6 mm bij een nieuwe band. Volgens de fabrikant heeft de band een 35% langere levensduur dan de gemiddelde levensduur van de andere banden uit dezelfde categorie. De Michelin Agilis CrossClimate heeft tevens versterkte zijwanden met trapezevormige blokken op de schouders van de band; een technologie geïnspireerd op de Michelin banden voor militaire vrachtauto's en all terrain wagens.

Getest op de meest veeleisende wegen

Om zijn nieuwe band op de proef te stellen rees Michelin af naar Ivalo – ook wel “de witte Finse hel” genaamd - en naar één van de hoogste wegen van Europa, de Bonette bergpas in de Franse Alpen. Deze laatste is vaak zo besneeuwd dat die door de overheid in het begin van de winter afgesloten wordt. Michelin heeft juist dit moment gekozen om de wintercapaciteiten van zijn nieuwe zomerband te testen. De testen in extreme omstandigheden hebben de Franse fabrikant in staat gesteld de grenzen van de band te controleren. Michelin benadrukt het feit dat zijn band vooral ontworpen is om in de zomer te rijden. De Agilis CrossClimate is echter wel degelijk in staat het hoofd te bieden aan streng winterweer en zoals de Franse fabrikant zegt: "Als het de Michelin testen in dit soort omstandigheden doorstaat, zijn we er zeker van dat de loodgieter die de verwarming komt repareren of de bezorger die uw bestelling komt leveren, op de afgesproken tijd voor komt rijden!"

 

Beschikbaarheid

De Michelin Agilis CrossClimate zal vanaf mei 2018 verkrijgbaar zijn in 11 maten voor velgdiameters van 15 en 16 inch. Van juni tot mei 2019 zullen er geleidelijk aan nog 16 nieuwe maten op de markt worden gebracht. Houd rezulteo in de gaten voor het laatste nieuws over deze nieuwe telg in de CrossClimate-familie.