Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Michelin Agilis+, een groene band voor bestelwagens

Michelin Agilis+, een groene band voor bestelwagens

Nieuwe banden Gepubliceerd op 25/09/12 door Julien T

Meer besparingen, verhoogde veiligheid en robuustheid: dat is wat Michelin belooft tijdens de presentatie van zijn nieuwe band voor bestelwagens. De Agilis+ is gebaseerd op technologieën die voor de ontwikkeling van de Energy Saver+ gebruikt werden.

Michelin Agilis banden Foto credits © : All Rights Reserved

Michelin heeft gebruikgemaakt van de lancering van de Energy Saver+ om de Agilis+ voor bedrijfswagens te presenteren. Om de verwachtingen van chauffeurs van bestelauto’s op het gebied van banden te leren kennen, heeft Michelin in 2007 een grootscheepse enquête gehouden. Hieruit is naar voren gekomen dat, in hun ogen, de volgende eigenschappen het meest belangrijk waren:

  1. De levensduur
  2. De robuustheid
  3. Het remmen
  4. De grip op natte wegen
  5. De brandstofbesparingen

 


Michelin Agilis + door rezulteo-banden

Michelin heeft zich hierop gebaseerd voor het ontwerp van een 100% silica band voor bestelwagens waarvan de eigenschappen beantwoorden aan het interne Michelin Total Performance label dat garandeert dat tijdens de ontwikkeling van de band de besparingen, de veiligheid en de het kilometerrendement geoptimaliseerd werden.

Energie-efficiëntie
De band Michelin Agilis+ maakt het mogelijk 270 liter brandstof te besparen over de hele levensduur (60.000 km) ten opzichte van een band die net voldoet aan door de Europese etikettering vastgestelde minimumdrempel (klasse G).

Kilometerrendement

De fabrikant kondigt een levensduur aan van circa 70.000 kilometer voor de Agilis+. Dit kan echter variëren naargelang de rijstijl, de gebruikte wegen, enz.

Robuustheid

De Agilis+ heeft versterkte zijwanden zodat het beter bestand is tegen gaten in de weg en stoepranden en is tevens voorzien van 8 antischuurschildjes.

Veiligheid

De Agilis+ maakt, net als de band Michelin Energy Saver+, gebruik van een innovatieve en volledig nieuwe rubbercompound alsmede een geperfectioneerd rolvlak en profiel. Al deze oplossingen stellen de Agilis+ in staat 17 meter sneller te stoppen op natte wegen ten opzichte van een band die net voldoet aan door de Europese etikettering vastgestelde minimumdrempel (klasse G).

Lees ook

>> Met de Michelin Agilis+ vergelijkbare banden
>> Maten van de Michelin Agilis+