Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Kumho presenteert de Solus HA31 en de WinterCraft WP51

Kumho presenteert de Solus HA31 en de WinterCraft WP51

Nieuwe banden Gepubliceerd op 27/06/14 door Harry

De Koreanen van Kumho hebben onlangs, tijdens de bandenbeurs te Essen, twee nieuwe banden gepresenteerd: een all season-band en een winterband.

Kumho Solus HA31 Kumho heeft tijdens de bandenbeurs in Essen twee nieuwe producten gepresenteerd: de Solus HA31 voor alle seizoenen en de WinterCraft WP51 voor de winter - Foto credits © : Kumho

Solus HA31, voor alle seizoenen

Kumho Solus HA31Foto credits © : Kumho

Binnen de categorie all season banden , is de nieuwe Solus HA31 het laatste voorstel van de Zuid-Koreaanse fabrikant Kumho. Een product dat zoals altijd berust op het principe van een compromis tussen de prestaties van een zomerband met toereikende handling op ijs en sneeuw en die van een winterband. De nieuwe autoband scoort op meerdere vlakken uiteraard beter dan zijn voorganger. Wat betreft de wegligging op natte wegen, beschikt de autoband bijvoorbeeld over een geperfectioneerd profiel voor de waterafvoer tijdens het rijden. Voor de handling op sneeuw heeft Kuhmo vervolgens bepaalde delen van de bandstructuur bewerkt. De autoband biedt zelfs betere prestaties op het gebied van het brandstofverbruik en de stuurstabiliteit. De band is verkrijgbaar in wel 35 maten, met diameters van 13 t/m 16 inch.

 

WinterCraft WP51, voor de winter

Kumho WinterCraft WP51Foto credits © : Kumho

Met de WinterCraft WP51, richt Kumho zich op de categorie winterbanden. De fabrikant kondigt aan dat de prestaties van dit nieuwe product verbeterd zijn ten opzichte van de autoband die wordt vervangen door de WP51. Zoals gewoonlijk bij het vervangen van een product, belooft de fabrikant vooruitgang. Dit betreft zowel de brandstofefficiëntie (verbruik) als de rijprestaties op zich, ongeacht het wegdek en de weersomstandigheden. Het profiel van de autoband werd gewijzigd voor een verhoogde structurele stijfheid. De waterafvoercapaciteit werd eveneens verbeterd en het nieuwe blokontwerp maakt een hogere zijwaartse stijfheid mogelijk. De WinterCraft WP51 reeks telt 18 maten en dekt de diameters van 14 t/m 16 inch.