Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Hankook Winter i*cept RS2; een nieuwe in Frankfurt gepresenteerde winterband

Hankook Winter i*cept RS2; een nieuwe in Frankfurt gepresenteerde winterband

Nieuwe banden Gepubliceerd op 28/09/15 door Julien Taillandier

De bandenfabrikant Hankook heeft, in het kader van de IAA Autosalon 2015 van Frankfurt, zijn nieuwe winterband, de Winter i*cept RS2 gepresenteerd. Volgens de fabrikant is deze nieuwe band bijzonder gripvast op gladde wegen. De nieuwe band zou zich dus kunnen plaatsen als een serieus alternatief binnen het aanbod van winterbanden van gemiddelde kwaliteit.

Hankook Winter i*cept RS2 Hankook presenteert, tijdens de Autoshow van Frankfurt, zijn nieuwe winterband; de Winter i*cept RS2 - Foto credits © : Hankook

De Winter i*cept RS2 maakt deel uit van de nieuwe generatie  Hankook winterbanden. De Koreaanse fabrikant heeft deze autoband geproduceerd om het aan te bieden aan eigenaars van compacte en stadsauto's. Deze band is een "alpine" of "winter" band wat inhoudt dat hij geschikt is voor gematigd winterweer zoals in Midden- en West-Europa.

 

De technologie ten dienste van veelzijdigheid

Zoals veelal het geval is voor dit soort banden, stond het onderzoek naar veelzijdigheid centraal. De i*cept RS2 werd dan ook ontworpen om zowel droog asfalt als besneeuwde, modderige of natte wegen het hoofd te bieden. Dit wil nog niet zeggen dat het een all season band is. Het betreft hier een echte winterband van Hankook, wat tot uiting komt in de technische specificaties:

  • De rubbercompound is geschikt voor lage temperaturen en blijft soepel om de grip te verbeteren.
  • Het V-profiel van het loopvlak is gericht op handling op besneeuwde wegen, terwijl het ontwerp van de rubberblokken en de onderlinge schakeling de autoband stabiliteit en stijfheid bieden als de rijsituatie dit vereist.

Hankook kondigt tevens aan kanalen ontwikkeld te hebben die een optimale afvoer van water, sneeuw en modder mogelijk maken om een uitstekend veiligheidsniveau te bieden op alle soorten wegdek. 

Verkrijgbaarheid 

De Winter i*cept RS2 is nu direct verkrijgbaar in de maten van 14 t/m 17 inch, met een rolvlak breedte van 165 t/m 225 voor zijwand hoogtes van 45 tot 75. De band wordt aangeboden met de snelheidsaanduidingen H en T.

De productie wordt uitgevoerd in Europa in de Hongaarse fabriek van de bandenfabrikant.