Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - nieuw: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 band voor SUV’s

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV: de UHP band voor SUV's

Nieuwe banden Gepubliceerd op 17/04/18 door Yannick O'Conor

De Amerikaanse fabrikant Goodyear heeft de lancering van de SUV versie van zijn Eagle F1 Asymmetric 3 zomerband aangekondigd. Een model dat het accent legt op remprestaties in alle omstandigheden.

Goodyear_Eagle_F1_Asymmetric3_SUV De nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV is ontworpen om, ongeacht het rijoppervlak, hoogwaardige remprestaties te bieden - Foto credits © : Goodyear

Efficiënte remprestaties op alle typen wegen

De in 2006 uitgebrachte Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 krijgt nu ook een versie voor SUV's. Dit autosegment kent een gestage groei. Hoewel de personenautoband al stukken beter is dan zijn voorganger, kondigt de Amerikaanse fabrikant nog meer vernieuwingen voor deze versie aan.

Alle maten binnen de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV-reeks maken bijvoorbeeld gebruik van de ‘Active Braking’ technologie. Deze innovatie stelt de band in staat het contactvlak te vergroten bij het remmen, wat uiteraard meer grip biedt. De band heeft dan ook kortere remwegen op zowel droge als natte wegen.

Goodyear heeft tevens een nieuwe rubbercompound - de 'Grip Booster Technology' - ontwikkeld met een rolvlak dat zich probleemloos aan de vorm van het wegdek aanpast. Het hechtende hars zorgt daarnaast voor verhoogde grip, optimale remprestaties en veiliger rijgedrag.

Volgens de - door het onafhankelijke testinstituut TÜV SÜD uitgevoerde - testen stellen deze innovaties de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV in staat zowel op droog als nat wegdek over een 1,2 meter kortere remweg te beschikken dan zijn concurrenten.

Een bevredigend resultaat voor Rytokoski, Directeur Marketing voor Goodyear Europe. “De remprestaties zijn één van de belangrijkste aspecten van een band, met name op natte wegen”, verklaarde hij tijdens de lancering van deze nieuwe band. “We zijn dan ook uiterst tevreden met de testresultaten waaruit blijkt dat de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV beduidend kortere remwegen heeft op droge en natte wegen vergeleken met zijn concurrenten”, voegde hij toe.

 

Stabiel en comfortabel rijgedrag

De ingenieurs van Goodyear hebben zich gericht op de structuur van de Eagle F1 Asymmetric 3 SUV om deze aan te passen aan zwaardere en snellere auto's. Alles werd herzien om de stabiliteit op hoge snelheid te verbeteren, de grip in bochten te verhogen en een duurzame band aan te bieden. De nieuwe band van Goodyear maakt tevens gebruik van de 'Cool Cushion Layer' technologie. Deze technologie kenmerkt zich door meerdere lagen in de band om de vervorming te beperken en de temperatuur te regelen. Dit draagt voornamelijk bij aan het verkrijgen van een lagere rolweerstand en een verhoogde efficiëntie.

 

Beschikbaarheid

De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV is nu al beschikbaar in de maat 255/50 R19 107 Y XL. In de komende maanden worden er 27 aanvullende maten uitgebracht voor velgdiameters van 18 tot 22 inch.