Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Firestone Multiseason: een all season band voor stadsauto's

Firestone Multiseason: een all season band voor stadsauto's

Nieuwe banden Gepubliceerd op 4/05/15 door Julien

Het bandenmerk Firestone maakt zijn comeback op de bandenmarkt met een nieuwe all season band: de Multiseason. Een product dat de nieuwe ambities van het merk uitstraalt.

Firestone Multiseason Het multifunctionele rolvlak van de Firestone Multiseason vereenvoudigt de waterafvoer om aquaplaning te voorkomen - Foto credits © : Firestone

Het merk  Firestone, dat sinds 1998 deel uit maakt van de Bridgestone groep, maakt een indrukwekkende comeback met een ronduit moderne band.

Pirelli, Nokian, Michelin... al deze premium merken van autobanden hebben zich gericht op de verkoop van een veelzijdig product dat opgewassen is tegen alle omstandigheden, zowel in de winter als in de zomer.

De positionering van de nieuwe Multiseason is dus klassiek. De band is bestemd voor automobilisten in Midden-Europa die rijden in zones met wisselende weersomstandigheden: in koud en warm weer en in regen en sneeuw.

Door gebruik te maken van de Nano-ProTech technologie biedt de rubbercompound een uitgelezen veiligheid en een vereenvoudigde waterafvoer om het risico op aquaplaning te minimaliseren.

Hoewel de all season band niet over het bekende 3PMSF-symbool beschikt, dat de wintercapaciteiten van banden bevestigt, heeft het wel de M+S (modder + sneeuw) markering. Dit betekent dat het product geschikt is voor streken met een gematigd klimaat waar af en toe sneeuw valt.

 

Profiel van de Firestone MultiseasonFoto credits © : Firestone

Voor compacte auto's

Deze nieuwe Firestone autoband is bestemd voor compacte en stadsauto's. De multiseason wordt uitgebracht in de maten van 13 t/m 16 inch en is met name bedoeld voor gemengd gebruik (stad en snelweg) of voor gebruik gericht op de stad.

De Multiseason zal vanaf de zomer van 2015 worden uitgebracht door Firestone op de Nederlandse en Belgische markt.