Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - De nieuwe zomerband Falken Ziex ZE310 Ecorun - rezulteo

Falken breidt zomerreeks uit met de nieuwe Ziex ZE310 Ecorun

Nieuwe banden Gepubliceerd op 24/10/17 door Yannick O'Conor

De Japanse bandenfabrikant Falken heeft een nieuwe zomerband gepresenteerd. De Ziex ZE310 Ecorun zal in de lente van 2018 de Ziex ZE914 Ecorun vervangen.

Falken Ziex ZE310 Ecorun Falken biedt 2 verschillende loopvlakken om slijtage en grip te optimaliseren - Foto credits © : Falken

Nieuwkomer binnen de Ziex Ecorun reeks

De Ziex ZE310 Ecorun is bestemd voor automobilisten met uiteenlopende rijstijlen die voor rijcomfort willen kiezen. De nieuwe band van de Japanse fabrikant werd voorgesteld tijdens een internationale vakbeurs en zal direct na het lanceren de Ziex ZE914 Ecorun vervangen. Deze laatste kreeg bij verschillende tests van onafhankelijke testinstituten een goede beoordeling.

Verkrijgbaar in 2 verschillende rolvlakken

De nieuwe zomerband van Falken is beschikbaar voor volgen van 14 t/m 18 inch en biedt twee varianten voor het rolvlak. Voor maten tot 195 mm breed, heeft de band een ontwerp met 3 kringgroeven terwijl het vanaf een breedte van 205 mm 4 groeven heeft. Dit maakt het  volgens de fabrikant mogelijk om homogene eigenschappen te bieden voor de gehele reeks. Het rolvlak met 3 groeven verbetert de stijfheid van het profiel en vergroot ook het contactoppervlak met de weg. De 4 groeven van het andere profiel bevorderen de waterafvoer om het risico op aquaplaning tegen te gaan.

De Ziex ZE310 Ecorun werd door Falken ook voorzien van de “Adaptive Constant Pressure” technologie. Deze technologie zorgt voor een constante drukverdeling op het wegdek door een rolvlakstructuur die een gelijkmatige verdeling van het autogewicht garandeert. Concreet betekent dit een verhoogde stuurstabiliteit en gelijkmatigere slijtage.

Ook de “Nano 4D” rubbercompound die werd ontworpen door de ingenieurs van Falken is te vinden in de Ziex ZE310. In vergelijking met zijn voorganger, wordt hierdoor de levensduur van de nieuwe band met 30% verlengt.

Voor het remmen op natte wegen, kregen alle maten van de Ziex ZE310 de hoogste score op het Europese bandenlabel. Voor rolweerstand lopen de scores uiteen van C t/m E.

Beschikbaarheid

De Falken Ziex ZE310 Ecorun is vanaf de lente 2018 verkrijgbaar in 40 maten voor velgdiameters van 14” t/m 18”. Er zijn ook al 58 andere maten voorzien voor in de loop van het jaar 2018.