Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - De Dunlop Sport Maxx RT 2 band onthult zijn SUV versie

Dunlop brengt de SUV versie van de Sport Maxx RT 2 band uit

Nieuwe banden Gepubliceerd op 29/03/18 door Yannick O'Conor

De bandenfabrikant Dunlop onthult de nieuwe versie van de Sport Maxx RT 2, bestemd voor SUV's.

Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV De Dunlop Sport Maxx RT2 SUV zal verkrijgbaar zijn voor talloze voertuigen, zoals de Porsche Cayenne. - Foto credits © : Dunlop

Het einde van de SUV rage is nog lang niet in zicht

Eén op drie verkochte auto’s in Europa is een SUV en daarom breiden de bandenfabrikanten hun aanbod uit voor dit segment. Zo bracht goodyear een SUV versie uit van de Eagle F1 Asymmetric 3. Nu volgt het Britse broertje Dunlop met de Sport Maxx RT 2 SUV. Deze band is vermaard om zijn sportprestaties en biedt een ‘high performance’ voor krachtige en zwaardere voertuigen zoals de Porsche Cayenne, de Audi A8 of de Volkswagen Tiguan.

 

Verbeterde prestaties

De ingenieurs van Dunlop staken de handen uit de mouwen om deze sportband aan de technische eigenschappen van SUV’s aan te passen. Een rolvlak met een groter contactvlak zorgt voor een evenwichtigere verdeling van de krachten op de weg en dat betekent een verhoogde grip in bochten en een beter rijgedrag op hoge snelheid. Aan rubbersamenstelling werd een griphars toegevoegd voor meer frictie met de weg om de grip van de nieuwe Dunlop te verbeteren.

Volgens Mike Rytokoski, directeur Marketing bij Goodyear Dunlop Europe, zijn het allemaal innovaties die voortvloeien uit het succes van de fabrikant binnen de racewereld. “De ervaring en het succes van Dunlop binnen het autoracen is een onmiskenbaar pluspunt voor het ontwerpen van UHP banden", licht hij toe. “De autosport is het ultieme testterrein om zoveel mogelijk gegevens en feedback van ervaren coureurs te vergaren. We kunnen onze innovaties hierdoor naar een hoger plan tillen”.

Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV profilFoto credits © : Dunlop

Beschikbaarheid

De band Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV is verkrijgbaar in 23 maten voor velgdiameters van 17 t/m 21 inch.