Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Kumho lanceert de Ecowing ES31 voor compacte en stadsauto's

De nieuwe Kumho Ecowing ES31 zomerband: groen en zuinig

Nieuwe banden Gepubliceerd op 8/02/18 door Yannick O'Conor

De Zuid-Koreaanse fabrikant Kumho heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe groene zomerband: de Ecowing ES31.

Kumho Ecowing ES31 De Kumho Ecowing ES31 is geschikt voor elk type stadsauto. - Foto credits © : Kumho

Een zomerband voor compacte en stadsauto's

Volkswagen Polo of Golf, Fiat 500, Peugeot 208, Audi A1 of A2, of de Renault Clio. Kumho geeft duidelijk weer op welke modellen de Ecowing ES31 zich richt. Deze nieuwe groene en zuinige zomerband werd ontworpen om talloze compacte stadsauto's en zelfs enkele middelgrote gezinsauto's uit te rusten. Een positionering die dus vergelijkbaar is met de Ecowing ES01. In de lente zal het dan ook deze band vervangen.

 

Een hightech compound voor een groen resultaat

Bij banden voor in de stad denken we aan specifiek aangepaste prestaties. Dit stond centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe Kumho band. De 'S-SBR' rubbercompound van de Ecowing ES31 is gemaakt op basis van synthetische rubber en hars met hoge tractie. Het stelt de band in staat energie beter op de grond over te dragen en ook een lagere rolweerstand dan gemiddeld te hebben. Daarnaast verhoogt het gebruik van micro-silica met hoge verspreiding ('HDMS') volgens Kumho de levensduur van de band, vooral op natte wegen.

Kumho Ecowing ES31 profilFoto credits © : Kumho

Het asymmetrische profiel en de hoge siping zorgen volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant voor een versterking van de schouderblokken en bijgevolg dus stabiele grip.  De zijwanden zijn daarnaast voorzien van warmte-afvoerders die de algemene prestaties van de band verbeteren. Wat het remmen betreft, voornamelijk op natte wegen, kan de Kumho Ecowing ES31 rekenen op het rolvlak ontwerp. Met vier brede langsgroeven voert het efficiënt het overtollige water af om aquaplaning te voorkomen. De Zuid-Koreaanse fabrikant kondigt een verbetering aan van 2 tot 5 % op vlak van remprestaties (naargelang het weer) en ten opzichte van de voorganger.

Beschikbaarheid

De Kumho Ecowing ES31 zal in de lente van 2018 verkrijgbaar zijn in 38 maten voor velgdiameters van 14” t/m 17”.