Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Cooper CS7: de nieuwe zomerband voor compacte auto's

Cooper Tires lanceert de nieuwe CS7 zomerband voor stadsauto's

Nieuwe banden Gepubliceerd op 4/02/18 door Yannick O'Conor

De Amerikaanse fabrikant Cooper Tires heeft de lancering van zijn nieuwe zomerband voor middelgrote en stadsauto's aangekondigd: de CS7.

Cooper CS7 profiel De nieuwe zomerband van Cooper Tires, de CS7, is bestemd voor kleine en middelgrote stadsauto's - Foto credits © : Cooper Tires

Brandstofbesparingen en duurzaamheid

De nieuwe zomerband van Cooper Tires, met de naam CS7, is de opvolger van de CS2. Het streeft ernaar talloze middelgrote en stadsauto's uit te rusten. Deze ultramoderne band combineert nieuwe technologieën met de expertise van de Amerikaanse fabrikant. 

Het ontwerp is gericht op brandstofbesparingen ten opzichte van zijn voorganger. De CS7 heeft dan ook een rolvlak met een gloednieuw ontwerp. Het profiel en de diepte van de groeven zorgen voor een evenwichtige verdeling van de lading en verlagen de rolweerstand. Volgens Cooper Tires, heeft de nieuwe band een groter contactvlak voor verbeterde grip en een gelijkmatige slijtage.

De fabrikant belooft tevens uitmuntende prestaties op het gebied van het remmen, de tractie en de zijwaartse grip dankzij de compound op basis van silica en de talloze langs- en dwarsgroeven.

Cooper CS7 velgFoto credits © : Cooper Tires

 

Muisstil de weg op!

Cooper Tires laat iedereen ver achter zich als het om rolgeluid gaat. De Amerikaanse fabrikant heeft de techniek van 'dempende ribben' voor tussen de groeven uitgevonden. Dit dringt op aanzienlijke wijze de door het contact tussen de band en de weg veroorzaakte trillingen terug. Het resultaat op het Europese bandenlabel: het rolgeluid van de band bedraagt 68DB, waarmee het als beste uit de bus komt in zijn categorie. De band scoort tevens een B voor het remmen op natte wegen voor alle beschikbare maten. Voor de rolweerstand loopt de score, naargelang de maten, uiteen van B t/m E.

 

Beschikbaarheid

De zomerband Cooper CS7 is vanaf nu al verkrijgbaar in 30 maten voor velgdiameters van 14 en 15 inch, met de snelheidsindexen H of T.