Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Bandenfabrikant Apollo onthult zijn nieuwe Aspire XP-band

Autosalon van Genève: de nieuwe Apollo Aspire XP richt zich op comfort en veiligheid

Nieuwe banden Gepubliceerd op 3/09/18 door Ewa Dwernicki

De Indisch-Nederlandse bandenfabrikant Apollo Vredestein heeft zojuist zijn nieuwe zomerband genaamd Apollo Aspire XP gelanceerd. De fabrikant beloofd een combinatie van rijcomfort en hoge veiligheid en prensenteerde vandaag deze autoband tijdens het Autosalon van Genève 2018. De Zwitserse salon opent haar deuren van 8 tot en met 18 maart voor het publiek.

Apollo Aspire XP Het Autosalon van Genève 2018 start met de presentatie van de nieuwe Apollo Aspire XP zomerband. - Foto credits © : rezulteo

Een nieuw assortiment zomerbanden voor optimale veiligheid

De Aspire XP, die de Apollo-banden Aspire 4G en Apterra HP vervangt, is ontworpen voor zowel auto’s als SUV’s. De nieuwe zomerband wordt in totaal in 52 verschillende bandenmaten uitgebracht. Het merk besloot daarnaast om ook hun aanbod in de 17, 18 en 19 inch categorieën uit te breiden met 20 nieuwe maten voor een betere marktdekking van het SUV- en autosegment.

Volgens de ontwerpers moet de Aspire XP "een uitzonderlijke rijervaring op droge en natte wegen" garanderen. Dit laatste type wegdek zorgt er ook voor dat tijdens onderzoek en ontwikkeling voorrang is gegeven aan veilheigheid en comfort. Het siliciumdioxide-loopvlak van de Aspire XP verbetert zijn handling op nat wegdek met 22% ten opzichte van zijn voorgangers, terwijl de remafstand op nat met 7% is verkort.

 

Het technologisch vermogen ten dienste van het rijcomfort

De goede prestaties van de Aspire XP op nat wegdek zijn niet de enige troeven van de nieuwe zomerband. Een verbetering is ook zichtbaar op droge wegen. De stijvere externe schouderdelen en de middelste baan die de remafstand met 4% verminderen verhogen de stuurprecisies.

Wat betreft het comfort: de lamellen die in de band zijn geplaatst, verlagen het geluidsniveau in de auto en de flexibelere materialen die voor de zijwanden zijn gebruikt optimaliseren de schokobsorptie.  

De band wordt geproduceerd in Europa in zowel Nederland als Hongarije en komt deze maand (maart 2018) al op de markt.