Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Apollo presenteert twee nieuwe banden voor Europa

Apollo lanceert twee nieuwe banden voor de Europese markt in Genève

Nieuwe banden Gepubliceerd op 20/03/17 door Yannick O’Conor

De Indiase bandenfabrikant Apollo heeft gebruikgemaakt van het internationale Autosalon te Genève om de lancering van twee nieuwe banden op de Europese markt aan te kondigen. De Amazer 4G ECO voor moderne compacte auto's en de Apterra HT2 voor SUV's.

AMAZER_4G_ECO Foto credits © : Apollo 2017

Apollo heeft reeds een stevige plaats op de Indiase markt bemachtigd en wil zijn markt nu ook naar Europa verleggen. In Genève heeft de Indiase fabrikant twee banden gepresenteerd die weldra op het oude continent verkocht zullen worden en in het teken van veiligheid staan.

Een ecologische autoband voor personenwagens

De Amazer 4G ECO wordt beschreven als een ecologische en veilige band voor moderne compacte auto's. Dankzij de remprestaties op natte wegen, kondigt deze nieuwe autoband een verbeterde handling en een verhoogde grip aan. De B score voor het Europese Bandenlabel bevestigd dit voor alle verkrijgbare maten in deze categorie. De interne tests van Apollo tonen tevens aan dat de rolweerstand met 25% verbeterd werd ten opzichte van zijn voorganger, de Amazer 4G. Dit stelt de band in staat een B of een C te scoren voor het brandstofverbruik, naargelang de maten. 

Het ontwerp van het rolvlak zorgt voor een beter rijcomfort. De Amazer 4G Eco zal vanaf april beschikbaar zijn in 27 maten tussen 13 en 15 inch.

Een complete SUV band

De Apterra HT2, geschikt voor SUV's en 4x4's, kreeg een B toegekend voor het Europese bandenlabel wat betreft het remmen op natte wegen. Voor het brandstofverbruik scoort deze band een C. Deze prestaties zijn mogelijk door een homogener rolvlak ontwerp, dat een ongelijkmatige slijtage van het rubber voorkomt en dus de levensduur van de band verlengt. De nieuwe Apollo band biedt een verhoogd rijcomfort, meer veiligheid en een betere schokabsorptie. De Apterra H2 is verkrijgbaar in 6 maten van 16 t/m18 inch. Het zal in de loop van de maand april op de Europese markt verschijnen.