Nieuwe banden: nieuws over nieuwe producten van bandenfabrikanten - Apollo Aspire 4G: een high-performance band met een Indiaas tintje

Apollo Aspire 4G: een high-performance band met een Indiaas tintje

Nieuwe banden Gepubliceerd op 16/07/12 door Julien T

Drie jaar na de overname van Vredestein, zet de Indiase onderneming Apollo de verovering van de Europese markt voort door een high-performance band op de markt te brengen. De Aspire 4G, ontwikkeld met de ingenieurs van het Nederlandse merk, richt zich op wagens uit het luxe segment zoals BMW, Audi of Mercedes.

Foto Apollo Aspire 4g Foto credits © : All rights reserved

De lancering van de Aspire 4G is een grote gok voor Apollo. De in Europa nog vrijwel onbekende Indiase fabrikant hoopt namelijk met deze ultra high-performance (UHP) band de verkoop van zijn volledige bandenaanbod te boosten. De band streeft ernaar de concurrentiestrijd aan te binden met de beste UHP banden binnen zijn categorie: Nokian Z G2, Hankook Ventus S1 Evo2 K117 of Yokohama S.drive AS01.

Om dit project in goede banen te leiden, hebben de ingenieurs van het bedrijf Apollo en de ingenieurs van Vredestein -het drie jaar geleden overgenomen Nederlandse merk- hun krachten en expertise gebundeld binnen de uiterst geavanceerde afdeling voor onderzoek en ontwikkeling. Deze combinatie van vaardigheden heeft de onderneming in staat gesteld een band te ontwikkelen die voldoet aan de “Europese” specificaties. De Aspire 4G biedt betrouwbare en hoogwaardige sportprestaties en richt zich op grote sedans zoals de BMW 5 Serie, de Audi A6 of de Mercedes E Klasse.

De prestaties

  • Handling
  • Uitstekende prestaties op natte wegen
  • grip op droge wegen
  • laag geluidsniveau
  • lage rolweerstand

Met de Apollo Aspire 4G vergelijkbare banden

NokianZ G2
HankookVentus S1 Evo2 K117
FuldaSportControl
YokohamaS.drive AS01


Lees ook:

  • Apollo Aspire 4G: de technologie
  • Apollo Aspire 4G: de maten

Foto project Lotus Exige Apollo EvonikFoto credits © : All rights reserved

Het project Lotus Exige Apollo Evonik

Om de uitzonderlijke energie-efficiëntie van de band te kunnen aantonen heeft Apollo een beroep gedaan op het chemische industriebedrijf Evonik en de autofabrikant Lotus. Zij hebben samen een prototype ontwikkeld voor een Lotus Exige dat zich kenmerkt door zowel hoogwaardige prestaties als een minimaal brandstofverbruik.
Evonik heeft specifieke materialen geleverd en talloze onderdelen gewijzigd om het gewicht van de auto, en met name van de Plexiglas ruiten, te verminderen.
Dankzij deze wijzigingen en de Apollo Aspire 4G banden, kon het brandstofverbruik van de Exige met 8% teruggedrongen worden. De banden maakten het mogelijk de rolweerstand met 10 % te verlagen.