Praktische gids over winterbanden - Welke prestaties leveren sneeuwsokken?

Welke prestaties leveren sneeuwsokken?

Uw winterbanden Julien T

Sneeuwsokken nemen weinig plaats in, zijn snel te monteren en bieden een interessant alternatief voor kettingen bij incidenteel en kortstondig gebruik. Nadeel: ze zijn niet bestendig en niet altijd goedgekeurd als speciale winteruitrustingen.

Sneeuwsokken voor banden Foto credits © : All rights reserved

Over hetzelfde onderwerp

Tegenwoordig zijn er twee types sneeuwsokken verkrijgbaar. Voordelige modellen van textiel en een meer bestendig - maar tevens duurder – model van composietmaterialen.

Textielsokken


SneeuwsokkenFoto credits © : All rights reserved
Dit zijn stoffen hoezen die de banden bedekken en deze zo van de sneeuw isoleren. Ze zijn ontworpen voor moderne auto’s om de werking van de veiligheidssystemen (ABS, ESP) niet te verstoren en de aluminium velgen niet te beschadigen. De sokken zijn vervaardigd van polyestervezels die het water opnemen en de grip verhogen. Ze stellen u in staat om veilig te rijden op 50 km/uur. Nadelen: ze slijten snel op droge of gepekelde wegen en zijn minder doeltreffend dan stalen kettingen bij hevige sneeuwval.

De mening van rezulteo: een goede noodoplossing als u in een streek woont waar het slechts weinig sneeuwt.

Sneeuwsokken van composietmaterialen

Michelin Easy GripFoto credits © : Michelin

Bepaalde modellen sneeuwsokken uit samengestelde materialen kunnen erkend zijn als gespecialiseerde uitrusting. In het algemeen gaat het over een net gekoppeld aan elastische banden en versterkt met ringen uit gegalvaniseerd staal. Dit type sneeuwsokken is robuust en gemakkelijk te monteren. Ze verzekeren een goede wegligging en een soepele besturing van de auto.
Nadeel: de aankoopprijs van deze sokken ligt hoger dan die van sneeuwsokken uit textiel.

De mening van rezulteo: een uitstekend compromis voor degenen die van mening zijn dat kettingen teveel plaats innemen en traditionele sokken te snel slijten.

Lees ook

>> Presentatie van het Easygrip concept van Michelin

>> De juiste sneeuwkettingen kiezen