Praktische gids over winterbanden - Twee of vier winterbanden?

Twee of vier winterbanden?

Uw winterbanden Julien T

Overweegt u het om slechts winterbanden op de aandrijfas te monteren? Dit is geen goed idee: u loopt het risico om direct bij het nemen van de eerste bocht te slippen en achterstevoren te raken.

banden in de sneeuw Moet ik mijn voertuig met twee of vier winterbanden uitrusten? - Foto credits © : iStockphoto.com/rezulteo.com

Uitsluitend winterbanden op de aandrijfas monteren volstaat niet om uw veiligheid te garanderen tijdens het winterseizoen. Met twee winterbanden, behoudt u handling bij het optrekken maar verstoort u tevens het evenwicht tussen de voor- en de achteras. En dit ongeacht het type aandrijving: voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving.

  • Bij voorwielaandrijving, zorgen op de vooras gemonteerde winterbanden voor een onevenwichtige situatie aan de achterzijde waardoor u kunt slippen en achterstevoren kunt raken.
  • Bij achterwielaandrijving, zorgen op de achteras gemonteerde winterbanden voor een onevenwichtige situatie aan de voorzijde waardoor u uit de bocht kunt vliegen.

Kortom, u kunt uitsluitend een goede wegligging en veilig rijgedrag bij barre weersomstandigheden verkrijgen als uw voertuig uitgerust is met vier winterbanden.