Een praktische gids voor het kopen van de juiste banden - Waar kan ik mijn banden kopen?

Waar kan ik mijn banden kopen?

Koop de juiste banden Anne

Dealer, bandencenter, autocenter of e-commerce site: keuze in overvloed als u uw banden wilt vervangen. De voor- en nadelen van elke formule.

Autobanden kopen Garages, dealers, gespecialiseerde websites: zoek de aankoopwijze van banden die het beste bij u past - Foto credits © : Fotolia.com/rezulteo.com

Het uitgebreide aanbod en de grote prijsverschillen tussen de bandenverkopers zijn een goede reden om, bij het vervangen van uw banden, de diverse mogelijkheden onder de loep te nemen.
Bij uw dealer of een erkende garage

+ : + handiger
– : duurder

Dit is de meest comfortabele oplossing. Bij de laatste servicebeurt, heeft uw dealer u gewaarschuwd dat de banden op één van de wielassen de volgende keer vervangen moeten worden. Hij heeft u voorgesteld alles te regelen: bestelling, montage, uitbalanceren. De rekening natuurlijk zal wel wat hoger liggen, maar u kunt er zeker van zijn dat u geen problemen ondervindt.Bij een bandenspecialist (Euromaster, Firststop, Kwikfit…)
 

+ : keuze, vakkennis 
– : niet overal aanwezig

Het voordeel van deze gespecialiseerde netwerken is dat ze een snelle en hoogwaardige service, een brede keuze aan merken en modellen, aantrekkelijke prijzen en regelmatige aanbiedingen bieden.

 

In een autocenter 
 

+ : nabijheid, services 
– : niet gespecialiseerd

Als u niet over een speciaal netwerk bij u in de buurt beschikt, kunt u zich tot een autocenter wenden. U vindt hier de meest bekende bandenmerken en talloze services. U kunt tevens uw olie laten verversen of de schokdempers laten vervangen.

 

Bij een online verkoopsite

+ : scherpe prijzen 
– : weinig advies

Sinds enkele jaren zijn er nieuwe bandendealers op de markt. Zij zijn aanwezig op internet (zonder verkooppunten). Voordeel: Ze bieden een brede keuze aan banden en haarscherpe prijzen (30 tot 60% goedkoper dan in verkooppunten of bij de dealers). En voor de montage ? Niets is eenvoudiger. Deze sites hebben over het algemeen samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met over het hele land verspreide montagecentra. Als u uw banden aanschaft, kunt u een afspraak maken met het dichtstbijzijnde montagecentrum.

Sommige gespecialiseerde netwerken hebben tevens een webshop geopend. U kunt zo rustig, via de computer, thuis uw banden bestellen alvorens deze te laten monteren in het dichtstbijzijnde centrum.

 

Kies uw banden in 5 minuten 

Een handige methode voor het maken van de juiste keuze in een minimale tijd.

  1. Noteer de eigenschappen van uw banden: hoogte, breedte, diameter, snelheids- en laadindex. Hoe de markering van een autoband lezen?
  2. Specifeer voor welk doeleinde u uw auto wilt gebruiken (stad, lange ritten, sportief, off-road) en definieer uw type autoband (zomer, winter).
  3. Reduceer de prestaties die u wilt behalen: veiligheid, comfort of besparing.
  4. Zoek een leverancier die het beste aansluit bij uw behoeften: auto centrum, bandenspecialist, website verkoper, dealer? Zoek bandencentra bij u in de omgeving. 

Kies een montagecentrum: prijs, ligging, professionalisme.