Een praktische gids voor het kopen van de juiste banden - Goedkope banden: niet altijd een koopje…

Goedkope banden: niet altijd een koopje…

Koop de juiste banden Julien

U wilt uiteraard de beste prijs voor uw banden vinden. Maar goedkoop is vaak duurkoop. Allereerst omdat een lage prijs over het algemeen gelijk staat aan een ontoereikend veiligheidsniveau. Vervolgens omdat tevens het kilometerrendement meetelt en deze bij goedkope banden dikwijls ver onder dat van premium banden ligt.

Winkelwagen bandenaankoop Goedkope banden zijn niet altijd een koopje! - Foto credits © : All Rights Reserved

Voor de gemiddelde automobilist is het kopen van nieuwe banden een gedwongen aanschaf, net als het vervangen van inktpatronen of het vervangen van schoenzolen. De automobilist zoekt dus de beste kwaliteit-prijs verhouding, of de laagste prijs om een gat in zijn portemonnee te voorkomen. Op het gebied van banden is goedkoop echter vaak duurkoop. Op de eerste plaats vanwege de veiligheid, maar tevens ook wat betreft de gebruikskosten.

Het merendeel van de budgetbanden biedt tot nu toe namelijk uiterst slechte of zelfs ontoereikende prestaties op het gebied van veiligheid. Wij hebben dit vast kunnen stellen aan de hand van remtests op natte wegen met goedkope Chinese banden. Is het het waard een ongeluk te riskeren om enkele tientallen euro’s op een paar banden uit te sparen?

Daarnaast hebben goedkope banden niet altijd een goed kilometerrendement. Deze ligt beduidend lager dan die van premium banden als we de ervaringen van internauten op de forums kunnen geloven, en dit relativeert de op het moment van de aanschaf gemaakt besparing.

Kortom als u een ongeëvenaarde kwaliteit/prijs verhouding zoekt, raden wij u aan voor merken uit het middensegment te kiezen die hun producten aan vergelijkingstests onderwerpen. U kunt een brede waaier tests op onze site bekijken.