Evenementen georganiseerd door bandenfabrikanten - Pirelli P Zero: nieuwe gekleurde Formule 1 banden voor 2018

Pirelli presenteert zijn nieuwe gekleurde slick banden voor het Formule 1 seizoen van 2018

Fabrikanten Gepubliceerd op 6/12/17 door Yannick O’Conor

De Italiaanse fabrikant Pirelli is de exclusieve leverancier voor de Formule 1 en heeft de nieuwe, voor het seizoen 2018 beschikbare banden gepresenteerd. Er zullen twee nieuwe types banden beschikbaar zijn.

Pirelli_AbuDhabi_F1 De nieuwe banden voor het Formule 1 seizoen van 2018 werden gepresenteerd tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen te Abu Dhabi - Foto credits © : FIA

Onthulling van twee nieuwe banden

Na het seizoen van 2017, waarin de Brit Lewis Hamilton, achter het stuur van zijn Mercedes, duidelijk de overhand had, heeft Pirelli de voor de coureurs bestemde banden voor het seizoen van 2018 onthuld. Dit jaar kenmerkt zich door twee nieuwe banden: de 'ultrasofte' en 'superharde' banden. Hoewel deze laatste banden een nieuwkomer binnen het aanbod zijn, hebben ze in feite dezelfde eigenschappen als de voormalige 'harde' band. Na overleg met de diverse renstallen en talloze ingenieurs, heeft de Italiaanse fabrikant besloten ietwat zachtere banden aan te bieden. De vijf in 2017 gepresenteerde slick banden zijn dus nu verkrijgbaar in verschillende en zachtere versies. Daarnaast heeft Pirelli de eveneens beschikbare en aan het rijden op natte wegen aangepaste regenbanden Cinturato ook van enkele nieuwe technologieën voorzien.

Een regenboog aan banden

Net als voor de overige racebanden en de banden voor personenwagens, hebben ook deze, speciaal voor racewedstrijden ontwikkelde Pirelli P Zero banden elk hun eigen kleur. De Italiaanse fabrikant biedt dus een rijk kleurenpalet aan en heeft besloten de kleuren enigszins te wijzigen ten opzichte van vorig jaar.

De nieuwe 'harde' banden zijn nu dus blauw en dragen de oranje kleur aan de 'superharde' banden over terwijl de nieuwe 'ultrasofte' banden zich in lichtroze tooien. Overigens heeft Pirelli zijn banden al eens eerder roze gekleurd om tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in oktober van dit jaar aandacht te vragen voor de Pink Ribbon borstkankermaand. Het nieuwe kleurrijke seizoen gaat op 25 maart 2018 van start in Melbourne.

Bekijk de video van de presentatie van de nieuwe Formule 1 banden van Pirelli: