Evenementen georganiseerd door bandenfabrikanten - McLaren rust zijn sportwagens uit met de Pirelli Winter Sottozero banden

Pirelli en McLaren slaan de handen in één om een set winterwielen te ontwerpen voor de 'Sport Series' modellen

Fabrikanten Gepubliceerd op 6/12/17 door Yannick O’Conor

De 'Sport Series' modellen van de fabrikant McLaren zijn nu beschikbaar met de optie winterwielen bestaande uit Pirelli winterbanden op aluminium velgen.

Pirelli_Mclaren De 'Sport Series' modellen van McLaren worden geleverd met twee Pirelli wielensets voor in de zomer en de winter - Foto credits © : McLaren

Een extra wielenset

Pirelli en McLaren werken opnieuw samen. Hoewel de Winter Sottozero Serie 3 reeds gehomologeerd en beschikbaar is voor de eerste uitrusting van meerdere 'Sport Series' modellen, is deze band nu ook verkrijgbaar met de optionele extra wielenset voor de 540C, 570S, 570GT en 570S Spider.

Wat is het doel van deze optie? Het gebruik van winterbanden stimuleren bij de liefhebbers van het Britse merk. De personen die deze sportwagens kopen worden dus gevraagd te kiezen tussen Pirelli zomer- of winterbanden voor de eerste uitrusting. Naargelang de gekozen bandenset, levert McLaren complete wielen - met aluminium velgen- voorzien voor het andere seizoen. Deze monteerklare wielen, die eenvoudig opgeslagen kunnen worden, verhogen de levensduur van de banden.

“Of winterbanden nou wel of niet verplicht zijn, het feit ze monteerklaar bij de hand te hebben is een goed reflex voor als het kouder wordt", verklaart Carl Whipp, directeur van de After-sales afdeling van McLaren Automotive, tijdens de presentatie van deze service. "Door over een tweede set wielen te beschikken kunnen we eenvoudig en snel hoogwaardige winterbanden monteren zodra het winter wordt. We hebben er dan ook voor gekozen om met Pirelli samen te werken."

Deze wielen zullen beschikbaar zijn bij alle McLaren dealers in Europa en Noord-Amerika.

Pirelli_Sottozero_MCFoto credits © : McLaren