Evenementen georganiseerd door bandenfabrikanten - Michelin Safe & Drive: de eCall technologie en nog veel meer

Michelin Safe & Drive: de eCall technologie en nog veel meer

Fabrikanten Gepubliceerd op 21/09/17 door Yannick O’Conor

De nieuwe Safe & Drive oplossing van Michelin biedt vernieuwde veiligheid en tal van diensten aan automobilisten. Deze mobiliteitsoplossing is onder andere voorzien van een noodoproepsysteem.

Michelin_Safe&Drive De Michelin Safe & Drive uitrusting wordt op de aansteker van de auto aangesloten en maakt via Bleutooth een verbinding met jouw smartphone - Foto credits © : Michelin

Een gebruikersvriendelijke ‘eCall’ oplossing

Veiligheid en service. Dat belooft Michelin met de Safe & Drive, een klein apparaat dat je kan aansluiten op de aansteker van de auto en dat gekoppeld is aan een smartphone app. Dit geconnecteerd systeem heeft tal van voordelen, waaronder een geïntegreerde ‘eCall’ technologie die onder andere kan worden gebruikt voor noodoproepen. Ook plotselinge snelheidsveranderingen van het voertuig worden gedetecteerd door een versnellingssensor. Als de botsing als ernstig wordt ingeschat, stuurt de app een bericht naar de alarmcentrale van Michelin die je vervolgens probeert te contacteren. Kan de alarmcentrale je niet bereiken, dan worden de GPS coördinaten en de details van de gebeurtenis naar de juiste nooddiensten doorgestuurd.

 Talloze overige diensten

'Safe & Drive' is niet alleen beperkt tot de 'eCall' technologie. Michelin biedt tevens 24 uur per dag en 7 dagen per week een persoonlijk afgestemde bijstand per telefoon of per chat. Hierbij krijg je bijvoorbeeld informatie over de dichtstbijzijnde pompstations of parkeerplaatsen, het laatste weerbericht of aanbevelingen voor restaurants. Via een nog andere telefonische ondersteuningsdienst zijn meer technische adviezen te verkrijgen, met name over autobanden.

En er is ook goed nieuws voor warhoofden! Safe & Drive heeft ook een ‘mijn auto vinden’ functie die de laatst bekende locatie van het voertuig registreert en je naar de auto gidst. 

Bekijk de presentatievideo over de 'Safe & Drive' oplossing van Michelin: