Evenementen georganiseerd door bandenfabrikanten - Michelin zal tot in 2021 banden voor de Formule E leveren

Michelin blijft exclusieve leverancier voor Formule E tot in 2021

Fabrikanten Gepubliceerd op 18/12/17 door Yannick O’Conor

Michelin kondigt aan een nieuwe samenwerking te hebben ondertekend met de Formule E. Beide partijen binden zich tot het einde van het seizoen 2020/2021.

Michelin_Formule_E Michelin en Formule E zetten hun samenwerking voort tot in 2021 - Foto credits © : FIA

Michelin en de Formule E: de samenwerking wordt voortgezet

Michelin was één van de eerste partners die meewerkte aan dit 100% elektrische kampioenschap in 2014. De bandenfabrikant uit Clermont-Ferrand levert als exclusieve partner aan de teams en coureurs die sinds de eerste editie aan de Formule E meedoen. Een succesvolle samenwerking dus die beide partijen nog tot in 2021 willen laten duren.

Een wedstrijdband op maat

De wagens die in de Formule E rijden zijn 100% elektrisch en Michelin moest dan ook een band ontwikkelen met zowel hoogwaardige prestaties als een uitmuntend energierendement. Het model dat Michelin ontwikkelde voldoet aan al deze vereisten en kan tijdens de races zowel op droge als natte wegen worden gebruikt.

Michelin FE bandenspanningFoto credits © : FIA

Met de verlenging van de samenwerking legt Michelin de lat nog hoger. De bandenfabrikant werkt nu al aan nieuwe banden voor de volgende generatie space wagons. “Naast de innovatie van bijvoorbeeld de eerste raceband van 18 inch met een hoog energierendement voor eenzitters, streeft Michelin er tevens naar het onderzoek de komende seizoenen naar een hoger plan te tillen om vervolgens de nieuwe technologieën toe te passen op andere producten" verklaarde Pascal Couasnon, Directeur van Michelin Motorsport. Alejandro Agag, oprichter en voorzitter van de Formule E competitie, is al even enthousiast over deze samenwerking: "Nog voor het lanceren er van geloofde Michelin al in het concept van dit kampioenschap en deelde onze visie over een innovatief platform om technologieën te testen en te ontwikkelen die in de toekomst op personenauto's toegepast kunnen worden. De Formule E is een avant-garde project en Michelin heeft dan ook een specifieke band ontwikkeld die toegespitst is op onze behoeften maar tevens gebaseerd is op de dagelijks gebruikte banden voor personenauto’s. Ik kijk ernaar uit om met Michelin samen te werken tot het einde van het seizoen 7, of zelfs nog langer."