Evenementen georganiseerd door bandenfabrikanten - IAA Frankfurt 2017: Michelin Acorus, een buigzaam maar onbreekbaar wiel

Michelin Acorus, buigzaam maar onbreekbaar

Fabrikanten Gepubliceerd op 18/09/17 door Yannick O’Conor

Michelin presenteerde tijdens het Internationale Autosalon van Frankfurt de Acorus technologie: een flexibel wiel, ontworpen in samenwerking met Maxion Wheels.

Michelin_Acorus_profil Het flexibele Michelin Acorus wiel kan de levensduur van banden verlengen - Foto credits © : Michelin

Schade voorkomen door flexibel wiel

Een uitstekende stoeprand, een verborgen kuil in de weg... Het wiel van uw auto kan snel beschadigd worden door tal van obstakels. In samenwerking met Maxion streeft Michelin naar een technologie dat de banden en velgen beter beschermt tegen schokken.

De Franse fabrikant heeft daarom een flexibel wiel ontworpen met een smallere aluminium velg. Aan beide zijden van de velg worden twee rubberen randen geplaatst voor de koppeling met de band om deze zo een hogere flexibiliteit te bieden. 

“Het is niet alleen een enorme vooruitgang voor de veiligheid, maar ook voor het onderhoud van de auto”, zegt Pieter Klinkers, algemeen directeur van Maxion die deze samenwerking met Michelin ondertekende. "Het is een baanbrekende innovatie voor het wiel. Als een normaal wiel over een kuil rijdt, kan de band beschadigd raken en de aluminium velg breken, zonder nog over de impact op de ophanging van de auto te spreken. Als het flexibele Maxion wiel over een kuil rijdt, zal de Acorus band buigen waardoor zowel de band als het wiel beschermd worden."

Michelin_Acorus_plandecoupeFoto credits © : Michelin

Technologie die bandenprestaties verbetert

Het grootste voordeel van deze nieuwe technologie is uiteraard het beperken van de schade aan de wielen, maar daarnaast biedt het ook andere pluspunten. Ook het rijcomfort en het rolgeluid worden verbeterd volgens Michelin, zeker voor banden met kleinere maten en smalle zijwanden.

Doordat de Acorus technologie de meeste types onherstelbare schade opvangt, wordt mogelijk ook de levensduur van de band aanzienlijk verlengd. Bovendien ziet dit nieuwe wiel er ook goed uit en heeft het een schitterende afwerking.

Het Michelin Acorus wiel zal in het begin verkrijgbaar zijn voor velgdiameters van 19 inch en hoger. Bij de lancering zal de nieuwe technologie uitsluitend aangeboden worden als eerste uitrusting.

Bekijk de presentatievideo van het flexibele Michelin Acorus wiel: