Evenementen georganiseerd door bandenfabrikanten - Een geconnecteerde Goodyear band voor wagenparken

Goodyear onthult intelligente band voor beheerders van wagenparken

Fabrikanten Gepubliceerd op 14/03/18 door Yannick O'Conor

Op het internationale Autosalon van Genève heeft Goodyear een prototype van een intelligente band voor de beheerders van wagenparken gepresenteerd.

Goodyear Chip in tire Het nieuwe geconnecteerde prototype van Goodyear is gebaseerd op de Chip in Tire technologie. - Foto credits © : Goodyear

Sensors voor het verzenden van belangrijke informatie

Goodyear ontwerpt graag conceptbanden. Na de presentatie van de ecologische Oxygene band in Genève en een prototype voor elektrische voertuigen, biedt de fabrikant ook een geconnecteerde oplossing voor wagenparken aan.

De technologie is afgeleid van het 'Chip in Tire' concept van het Dunlop filiaal en verzendt talloze gegevens over de band naar een mobiele app. De sondes, geplaatst in de structuur van de autoband, werken in real time met algoritmes in de Cloud en maken het mogelijk belangrijke gegevens te analyseren. De gegevens op het ID nummer van de band en de staat van de band worden constant bijgewerkt en direct met de wagenparkbeheerder gedeeld.

Goodyear conceptbandenFoto credits © : Goodyear

 

Een technologie aangepast aan het autodelen

 

Bandenspanning, slijtage, belasting van het voertuig, temperatuur,… Dit soort gegevens zijn bijzonder nuttig voor beheerders van wagenparken. Zij kunnen zo problemen anticiperen en op proactieve wijze het onderhoud van de banden beheren. Deze details kunnen belangrijk zijn voor zowel de klantenervaring als het economisch beheer van het wagenpark.

Goodyear anticipeert op de behoeften en houdt de ontwikkeling van het autodelen en van diensten die auto's ter beschikking stellen aan particulieren nauwlettend in de gaten. Volgens het onderzoeksinstituut van de bank Morgan Stanly vertegenwoordigde het aantal kilometers gemaakt via autodelen 4% van het totaal aantal gereden kilometers in 2015. Volgens dit instituut zal dit in 2030 meer dan 25% beslaan.

“De behoeften van de gebruikers en de beheerders van wagenparken volgen de veranderingen van de mobiliteit,” voegt Chris Delaney, voorzitter van Goodyear EMEA, toe. "Goodyear anticipeert op het gebied van producten, diensten en experimenten die bijdragen aan de vereiste mobiliteit van nu en morgen ".